top of page

 raadpleeg onze website

Huisartsen Dr. Cuelenaere Assenede

Goed om weten

Goede afspraken..., en wat er verandert.

 We zijn elke dag bereikbaar en beschikbaar van 08.00u tot 19.00u.

Alle consultaties zijn op afspraak. Wanneer u belt voor en afspraak, geef dan graag eens in het kort aan waarvoor u komt bv. "gewone controle", "zware hoest", "rugpijn" "allerlei klachten", "zit in de put"..., dan kunnen we indien nodig wat meer tijd voorzien. Standaard voorzien wij een kwartier per patiënt, indien u dus met twee (of drie...) komt : zeker vermelden. Voor een nuchtere bloedafname, bel als het kan een vijftal dagen van tevoor, anders riskeert u pas tegen de middag een afspraak te kunnen krijgen.

​In de toekomst zal het wellicht mogelijk zijn ook electronisch (via de computer) afspraken te maken, vooral jongere patiënten zullen daar wellicht meer gebruik van maken.

Voorschriften zijn gratis te bekomen. Voorwaarde is wel dat u patiënt bent bij ons, en dat u overeenkomstig uw medisch profiel voldoende op controle komt. Het kan niet dat u vier of vijf medicamenten neemt, en maar 1 keer per jaar op controle komt (of geen enkele keer...). Wij zullen u zeker niet meer laten komen dan nodig is.

U kunt bellen of een mailtje sturen naar het praktijkadres (zie pagina "contact"). Vermeld niet alleen de naam van het medicament maar ook hoeveel milligram, en hoeveel er in een verpakking zitten, anders moeten wij dat vaak gaan opzoeken (er bestaan meer dan 52.000 verpakkingen...). Het is ook een goede controle of de gegevens in het dossier overeenkomen met wat er thuis in de medicijnkast ligt.

Alles wordt meer en meer electronisch (m.a.w. met de computer). De labo-formulieren worden via de computer ingevuld, sedert 1 januari 2021 is er nu ook verplicht het electronisch voorschrift (niet bij huisbezoek), enzovoort. Soms is de identiteitskaart eens nodig, zorg dus dat u deze bij heeft. Anderzijds, als de electronica faalt, kan het aloude "plakbriefje" nog redding brengen. Zorg dus dat u steeds enkele vignetjes in de portefeuille heeft.

Bijna altijd is er iemand in de praktijk aanwezig. Toch kan het een zeldzame keer gebeuren dat er niemand is. Al je iets moet afhalen of komen afgeven best vooraf een (telefonisch) seintje. We zijn de ganse dag telefonisch bereikbaar.

Als er praktische problemen zijn kunnen wij dat altijd onder elkaar bespreken, maar al met al lijken ons dit geen onoverkomelijke hinderpalen. We hopen dan ook in de toekomst verder goed te kunnen blijven samenwerken.

Deze pagina bevat praktische informatie omtrent de praktijk, de algemene werking en organisatie.

  

  Goed om weten dus.

Huisartsenpraktijk Dr. Cuelenaere Assenede

bottom of page